Stagiunea Europa - galeria muzicii clasice europene

Stagiunea Europa pe care o propunem spectatorilor în 2015/2016, este inedită - o premieră europeană, de o anvergură fără precedent la Filarmonica ”Oltenia”.

Acest  proiect amplu este realizat cu sprijinul  ambasadelor și consulatelor României în cele 27 de țări europene partenere, prin intermediul cărora spectacolele vor fi transmise live, televizat și on line. Zeci de mii de spectatori vor recepta mesajul divers, dar unitar prin afinitatea estetică, al marii muzici europene.

Stagiunea ”Europa” aduce în România dirijori și soliști nativi din fiecare țară a Uniunii care vor interpreta lucrări din patrimoniul muzical clasic și contemporan al culturii respective. 28 de concerte vor avea loc în perioada 23 octombrie 2015 – 20 mai 2016 și vor aduce pe scena Filarmonicii „Oltenia” muzicieni din țările europene. În plus, creații ale unor compozitori notorii ai secolelor trecute, dar și contemporani vor răsuna aici.
 
Dirijorul a ales cel puțin o piesă clasică și o piesă contemporană, scrisă după 1985, ambele din țara respectivă. Astfel, Craiova are ocazia să cunoască muzica tuturor țărilor membre ale Uniunii Europene. Ceea ce nu s-a întâmplat nicăieri în Europa până în momentul de față. În plus, va fi pentru prima oară când o Filarmonică va avea săptămânal o premieră națională.
 
Astfel, pe parcursul celor 7 luni ale Stagiunii, Europa va fi prezentă în Craiova, grație muzicienilor invitați să concerteze pe scena Filarmonicii ”Oltenia”, sincronizând viața culturală dintre cele două spații, vest și est-europene.
 
Stagiunea Europa:
 - aduce în Craiova artiști de elită și reunește reprezentanți și personalități din mediul de afaceri străin și local;
 - este un proiect care aduce certe beneficii în plan turistic, economic și cultural;
 - promovează calitatea la superlativ a artei interpretative și componistice din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.
Concertele din programul Stagiunii Europa vor fi însoțite de vernisaje, lansări de carte, întâlniri de afaceri și alte manifestări culturale.
 
Cu această carte de vizită impresionantă, Filarmonica ”Oltenia”, în calitate de organizator, realizează toate demersurile necesare desfășurării Stagiunii Europa, asigurând un nivel de înaltă ținută artistică al manifestărilor propuse. Varietatea și atractivitatea repertoriului și ale numelor artiștilor invitați conturează imaginea unei culturi muzicale europene, în care fiecare țară este o piesă ”unică și irepetabilă”, respectând principiul european al unității în diversitate.
 

Prices: 35 lei, 25 lei (students and senior)

Season ticket: 140 LEI (7 concerts): concerts 1-7, 8-14, 15-21, 22-28

 

Tel: + 40 351 414 697

Ticket agency program :

Monday, Tuesday, Thursday

10:00 - 14:00

Wednesday

13:00 - 17:00

Friday

10:00 - 14:00 ; 18:00 - 21:00

 

Secretariat: +40 251 412 334