Concert dedicat Zilei Naționale a Poloniei

Nu întâmplător, Filarmonica ”Oltenia” a programat vineri, de la ora 19:00, în cadrul Stagiunii Europa, un concert simfonic extraordinar dedicat Poloniei. Pe 11 noiembrie 1918, țara care a dat lumii pe compozitorul cu degete vrăjite a dobândit independența.

  Alături de orchestra simfonică a filarmonicii craiovene, dirijată de JACEK ROGALA, violonista PATRYCJA PIEKUTOWSKA va interpreta, în primă audiție, Concerto-Notturno pentru vioară şi orchestră de coarde de Mikołaj Górecki. În program sunt incluse, de asemenea, uvertura “Fairy Tale” (tot în primă audiție) de Stanisław Moniuszko și poemul simfonic „Cântece nemuritoare”, op. 10 de Mieczysław Karłowicz.

În deschiderea evenimentului, un reprezentant al Ambasadei Poloniei va rosti un scurt discurs cu prilejul Zilei Naționale a Poloniei, iar din partea Universității din Craiova, studenți și cadre didactice de la Facultatea de Drept se vor alătura publicului prezent în sala de concerte. În plus, joi, 12 noiembrie, ora 19:00, invitații speciali - dirijorul JACEK ROGALA și solista PATRYCJA PIEKUTOWSKA - intră în dialog cu publicul meloman pe tema muzicii simfonice din țara lor. Accesul în sala Filip Lazăr, unde va avea loc întâlnirea cu artiștii polonezi, este liber.

Săptămâna Poloniei propune publicului și două expoziții:

* 13 – 15 noiembrie 2015, Foaierul Filarmonicii, ”Afișul modern polonez”

* 13 – 26 noiembrie 2015, Holul Central al Universității din Craiova, ”Parcuri Naționale din Polonia”

Stagiunea Europa:

- aduce în Craiova artiști de elită și reunește reprezentanți și personalități din mediul de afaceri străin și local;

- este un proiect care aduce certe beneficii în plan turistic, economic și cultural;

- promovează calitatea la superlativ a artei interpretative și componistice din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Concertele din programul Stagiunii Europa sunt însoțite de vernisaje, lansări de carte, întâlniri de afaceri și alte manifestări culturale. Cu această carte de vizită impresionantă, Filarmonica ”Oltenia”, în calitate de organizator, realizează toate demersurile necesare desfășurării Stagiunii Europa, asigurând un nivel de înaltă ținută artistică al manifestărilor propuse. Varietatea și atractivitatea repertoriului și ale numelor artiștilor invitați conturează imaginea unei culturi muzicale europene, în care fiecare țară este o piesă ”unică și irepetabilă”, respectând principiul european al unității în diversitate.

 

 

Prices: 35 lei, 25 lei (students and senior)

Season ticket: 140 LEI (7 concerts): concerts 1-7, 8-14, 15-21, 22-28

 

Tel: + 40 351 414 697

Ticket agency program :

Monday, Tuesday, Thursday

10:00 - 14:00

Wednesday

13:00 - 17:00

Friday

10:00 - 14:00 ; 18:00 - 21:00

 

Secretariat: +40 251 412 334